10 voordelen van Pinterest voor jouw bedrijf meer verkeer, meer naamsbekendheid, hogere conversies, zichtbaarheid en meer!

10 voordelen van Pinterest

Ben jij ondernemer, eigenaar van een merk of webshop of ben jij een online marketeer? Ik ben benieuwd of jij alle voordelen van Pinterest voor bedrijven al kent! En of jij überhaupt Pinterest al inzet als marketingtool. Er zijn sowieso 10 voordelen van Pinterest op te noemen en waarschijnlijk zijn het er nog wel meer. Dit zijn voor mij de belangrijkste.

Heb jij aanvullingen? Let me know!

Pinterest onbekend

Pinterest is nog steeds relatief onbekend terrein voor online marketeers en bedrijven. Ben jij nog niet overtuigd van de voordelen van Pinterest lees dan vooral even verder. Want in dit artikel vertel ik je 10 voordelen van Pinterest voor jouw bedrijf en waarom je Pinterest zou moeten gaan gebruiken.

Heb je nog geen zakelijk account? Lees hier hoe je die gemakkelijk aanmaakt>>

De 10 voordelen van Pinterest!

 

1. Pinterest is gratis

Om meer verkeer, meer naamsbekendheid en hogere conversies te behalen met Pinterest hoef je geen geld uit te geven. Je kunt er namelijk ook Gratis al enorm veel uithalen. Natuurlijk kan je ook adverteren op Pinterest. Dat biedt zeker ook goede kansen en mogelijkheden. Maar gratis is er ook nog steeds een enorm bereik mogelijk!

2. Pinterest is een online zoekmachine

Misschien iets wat je nog niet wist. Maar Pinterest is GEEN SOCIAL MEDIA. Je kunt op Pinterest wel reageren op een pin en een conversatie starten maar dit is een ondergeschikt onderdeel. De focus ligt bij Pinterest op jouw volgers en de gebruikers te inspireren én aan te zetten tot actie.

Do, Try, Buy

Gebruikers gaan op Pinterest vanuit een intrinsieke motivatie op zoek naar iets om te doen, proberen of kopen. Aan jouw de taak om daarop in te spelen. Als webshopeigenaar heb je tal van gave producten en misschien zelfs wel een blog.

Inspireer de gebruikers en zet ze aan tot actie.

De kans is groot dat wanneer iemand ergens op zoekt en vervolgens dat product vindt hij of zij er ook sneller op klikt. De doorklikratio wordt heel hoog.

3. Hogere conversies

Wanneer jouw product aansluit op de behoefte van de klant en hij vindt dit op Pinterest zal hij sneller overgaan tot aanschaf. Pinterest zegt dat 8 op de 10 gebruikers een koopintentie heeft.

Zodra er een match is tussen wat de gebruiker zoekt en jouw pin wordt er sneller overgegaan tot aanschaf.

4. Vergroten verkeer naar je website

Dit werkt uiteraard alleen als je er voor zorgt dat wat jij pint ook daadwerkelijk een verwijzing naar de juiste url bevat. Je kunt voor meer verkeer zorgen door producten te pinnen waarbij je een mooie afbeelding pint waaraan je de juiste titel en omschrijving toevoegt. Inclusief passende zoekwoorden.

Daarnaast kun je mensen verwijzen naar een blog op jouw website. Een pin die verwijst naar een interessante blog, het liefst waarin links staan naar producten, genereert dus niet alleen meer verkeer maar ook hogere conversies

5. Naamsbekendheid en branding

Je kunt een sfeer en gevoel rondom jouw website creëren. Door borden en pins aan te maken die precies binnen het thema van jouw website passen. Hierdoor gaat de geloofwaardigheid van jou en je website omhoog. Je creëert hiermee ook binding met jouw volgers.

Denk hierbij aan consistent kleurgebruik/logo/lettertype/tone-of-voice etc.

6. Gebruikers zien waar zij interesse in hebben

Het leuke aan Pinterest is dat de gebruiker kiest zelf wat hij ziet en waar hij op klikt. Zo bereik je beter de mensen die je wilt bereiken en met interesse in jouw producten.

Het sluit beter op elkaar aan.

Vaak genoeg merk je op bijvoorbeeld FB dat je content ziet waarvan je denkt dat wil ik helemaal niet zien. Op Pinterest zoekt een gebruiker zelf naar interessante pins.

7. Verspreiden van content gaat snel

Zodra iemand een pin van jou repint kan het hard gaan. De verspreiding van zo’n pin gaat vanzelf daar hoef je niks meer aan te doen. Door te weten te komen welke pins goed werken (gebruik Pinterest statistieken) kun je jouw pins hierop aanpassen.

Probeer verschillende stijlen, verschillende lay-outs en verschillende teksten. Daarna kun je bekijken welke pins goed werkten en welke minder.

8. De houdbaarheid van een pin is enorm

In tegenstelling tot een FB of een Instagram post die na enkele uren al weer uit het zicht zijn. Blijft content nog maanden vindbaar op Pinterest. Je blijft dus ook van een pin maanden verkeer naar je website houden.

9. Minder concurrentie

Pinterest groeit hard, toch zijn er nog niet enorm veel bedrijven die Pinterest op een strategische en goede manier inzetten. Profiteer hiervan en zorg dat jij wel dagelijks pint. Dat jij wél al jouw producten zichtbaar maakt en dat je jouw doelgroep inspireert!

10. Weet wat jouw doelgroep interesseert

Gebruik de Pinterest statistieken in combinatie met google analytics en je komt veel te weten over de interesses van jouw doelgroep. Wat spreekt ze aan, op welke pins werd het meest geklikt, waar willen mensen meer van weten en ga zo maar door!

Pas je strategie hierop aan.

 

Extra tip: Ook video’s kun je pinnen

Ook op Pinterest kun je video’s delen en pinnen. Een functie die steeds meer ingezet wordt. Heb jij video’s waarin je vertelt over jouw producten of van jezelf! Laat ze zien. Steeds meer mensen vinden video’s erg fijn. Het gebruik van video op social media wordt alleen maar groter. En ook op Pinterest. Ga de connectie aan met jouw klanten. Laat zien wie je bent!

Vragen?

Veel succes. Heb je meer vragen dan kun je mij altijd een mailtje sturen, of onderaan deze blog een reactie achterlaten. Ik help je graag.

Download mijn gratis checklist via deze link:

Gratis checklist

 

Pin It on Pinterest

Share This