Alt tekst gebruiken bij afbeelding op website

Alt tekst aanpassen bij afbeelding op website

Zodra jij afbeeldingen upload op jouw website kan je die afbeelding een titel geven en ook een ALT tekst invullen.

Heel veel ondernemers en bedrijven voegen afbeeldingen toe met 123456.jpg super zonde want Google leest de titel en de Alt-tekst.

Gebruik zoekwoorden

Kies daarom altijd voor een korte omschrijving bij de afbeeldingen. En gebruik hierbij de belangrijkste zoekwoorden die passen bij dat beeld. Zo worden ook jouw afbeeldingen ge-indexeerd en beter vindbaar in Google!

ALT tekst en Pinterest

Zodra jij of een bezoeker van je website een afbeelding op Pinterest zet, neemt Pinterest informatie over die bij deze afbeelding hoort. Een goed ingevulde titel en ALT tekst is dus ook goed voor vindbaarheid op Pinterest.

Nieuw: sinds een tijdje is er in Pinterest ook de mogelijkheid om de ALT tekst in te vullen. Dit is iets anders dan de pinomschrijving. Deze alt tekst is speciaal bedoeld voor mensen met een visuele beperking.

“Pinterest zegt hierover: Beschrijvingen met alternatieve tekst worden alleen voorgelezen aan mensen die op de website of op hun mobiele apparaat een schermlezer gebruiken.”

Deze ALT tekst heeft geen invloed op de vindbaarheid van je pin. Daar is de Pinomschrijving en titel voor.

Video

Bekijk de video hieronder voor meer informatie. Waarom de alt tekst aanpassen bij een afbeelding op jouw website belangrijk is voor pinnen op Pinterest.

 

Checklist Boost jouw business met Pinterest. Pinterest voor bedrijven de tips voor een kick-start.

Start met Pinterest

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This