Eigen content pinnen en repinnen op Pinterest. Welke strategie kies jij? Ga jij voor beide of pin je alleen jouw eigen content? Bekijk de video voor meer info.

Eigen content pinnen en repinnen van anderen

Op Pinterest heb je de mogelijkheid om op jouw Pinterest-account je eigen pins te pinnen. Maar je kan ook content van anderen pinnen. Over het pinnen en repinnen van content en hoe je dat doet zijn de meningen verdeeld. In deze korte blog en video vertel ik je er meer over. Note: Voorheen stond er bij een pin “repinnen”. Tegenwoordig staat er “bewaren”.

Feitelijk komt het op hetzelfde neer. Je bewaart op jouw account en in jouw borden pins van anderen. Deze pins van anderen de “repins” blijven altijd verwijzen naar de oorspronkelijke URL van diegene die de pin heeft gemaakt.

Je kan jouw borden op jouw Pinterest-account dus gaan vullen met zowel eigen pins als repins.

Pin alleen content van jezelf op jouw Pinterest-account

Wil je alleen maar eigen content pinnen? Dat kan en het maakt voor Pinterest helemaal niet uit hoe je jouw borden vult. Eigen content pinnen zorgt in elk geval voor meer bekendheid, bereik en de meeste kliks naar jouw site! Wil je continue zichtbaar zijn dan heb je wel veel content nodig om je borden mee te vullen.

Een voorwaarde voor alleen gebruik maken van eigen content (eigen pins) is dat je voldoende beeldmateriaal hebt en maakt. Je zal dagelijks actief moeten zijn om je zichtbaarheid op Pinterest te vergroten.

Een combinatie van eigen pins en repins op Pinterest

Veel merken en bedrijven kiezen ervoor om een combinatie te maken. Waarbij ze vaak de 80/20 regel aanhouden. Ongeveer 80% eigen content pinnen en repinnen van anderen 20%. Maar dit zeker geen gouden regel.

Mijn advies:

Zorg er voor dat als je gaat repinnen en dus andermans content gaat bewaren, je checkt of het past bij jouw bedrijf. Wat jij wilt uitstralen en of de link klopt. Er zijn helaas ook op Pinterest regelmatig spam en fake urls’ te vinden. Een check is aan te raden.

Welke strategie kies jij op Pinterest

Er is dus geen gouden regel. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt. Je kan en mag dus zeker alleen maar eigen content gebruiken en daar kan je ook echt succesvol mee zijn. Kijk maar bij mijn klanten en resultaten.

In deze korte video vertel ik je ook kort over pinnen en repinnen.

Nog meer lezen over Pinterest?

Bekijk mijn andere artikelen over Pinterest hier.

Checklist Boost jouw business met Pinterest. Pinterest voor bedrijven de tips voor een kick-start.

Start met Pinterest

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This