Hoe shoppen mensen op Pinterest. Bekijk deze onmisbare informatie online

Hoe shoppen mensen op Pinterest

Neem Facebook en Instagram, echte social media en inmiddels weten we allemaal wel zo’n beetje de do’s and don’ts. Maar what about Pinterest? Pinterest is een online visuele zoekmachine en weet jij wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf? Weet jij hoe gebruikers zich gedragen op Pinterest? Heb jij een webshop, e-commerce website of merk dan is het heel interessant om te weten: Hoe shoppen mensen op Pinterest?

Hoe gedragen mensen zich op Pinterest

Voor online marketeers en social media managers van merken en e-commerce bedrijven is het belangrijk te weten waarom je zichtbaar moet zijn op een platform. Je wilt graag weten wat gebruikers doen op zo’n platform.

Wat doen mensen op Pinterest

Bekend is dat gebruikers op Pinterest, op zoek zijn naar dingen om te doen, te proberen of te kopen. In eerste instantie is dat een zoektocht, een oriëntatiefase zonder daarbij merkbewust op zoek te zijn. Pinterest gebruikers geven juist aan dat ze door Pinterest merken ontdekken.

Customer journey, koopproces van mensen. Pinterest staat aan het begin van de fase wanneer mensne zich aan het orienteren zijn.

Pinterest customer journey

Wat blijkt is dat je door middel van Pinterest de gebruiker al in de eerste fase van de customer journey kunt beïnvloeden. Dat maakt het heel interessant voor bedrijven. Daarnaast worden de klanten ook beïnvloed in de andere fases. Dat gecombineerd met andere marketinguitingen omvat je de hele aankoopfase van de klant.

Allereerst ga je de gebruiker inspireren. Je maakt mooi sfeerbeeld en lifestyle beeld waarin je de gebruiker laat zien hoe jouw producten “in gebruik” zijn.

Pinterest winkeloptie

Naast dat je mooi sfeerbeeld van je producten op Pinterest kan zetten kan je ook jouw productfeed (catalogus) uploaden op Pinterest. Zo kunnen gebruikers van Pinterest van inspiratie direct overgaan tot de aanschaf! Deze catalogus kan je ook nog eens inzetten bij een dynamische retargeting campagne (advertising).

Iedere pin verwijzen naar een waardevolle landingspagina

Belangrijk wat je mag onthouden is dat wanneer je pins op Pinterest upload, je deze altijd voorziet van een url. Zodoende kunnen de gebruikers altijd meer informatie zoeken op jouw website.

Dit is een van de meestgemaakte fouten op Pinterest. Niks is zo vervelend dat wanneer je een toffe pin ziet, je meer informatie wilt en je niet kan doorklikken naar de website die erbij hoort!

Jij hoeft die fout nu dus nooit meer te maken 😉

Extra tips:

Gebruik helder en aantrekkelijk beeldmateriaal. Verticaal 2:3 werkt het best, 80% van de gebruikers bekijkt Pinterest namelijk op mobiel.

Er zijn veel tips te geven op het gebied van Pinterest voor bedrijven, webshops en merken. Voor een goede start raad ik je aan je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief en mijn gratis checklist te downloaden.

Nieuw op Pinterest is de mogelijheid om bij deze pin de producten als losse pins toe te voegen.

Pinterest Infographic

In de volgende infographic van Pinterest is heel mooi zichtbaar hoe mensen shoppen op Pinterest. Zeker in relatie tot bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Bekijk de infographic voor alle info hieronder!

Ga voor nog meer informatie en de download naar:
https://business.pinterest.com/en/blog/heres-how-people-shop-on-pinterest

Pinterest Training of advies

Wil jij voor jouw webshop meer resultaat en succes? Ik kan je erbij helpen. Nieuw op Pinterest start met mijn gratis checklist.

Al bekend met Pinterest maar wil jij nog meer resultaat en succes? Stuur een mail of kijk bij al mijn diensten.

Lijkt me leuk van je te horen!

Arlette

Checklist Boost jouw business met Pinterest. Pinterest voor bedrijven de tips voor een kick-start.

Start met Pinterest

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This