Pinterest als marketingtool voor bedrijven lees op mijn blog alle tips hoe.

Pinterest e-book voor bedrijven

Yes eindelijk is hij af, klaar, ready en man wat ben ik blij! Een boek schrijven over een onderwerp waar je veel vanaf weet lijkt makkelijk. Toch is het een aardig klusje gebleken. Maar klagen doe ik zeker niet, want het proces van het schrijven van dit Pinterest e-book voor bedrijven was super leuk en leerzaam.

Zoals altijd had ik een idee en dat moest het liefst diezelfde dag nog af. Best onhandig met dit soort, toch grotere klussen. De kennis is in huis nu moest het nog op papier.

Wat moet er allemaal in zo’n e-book komen te staan

Maar wat moet er dan allemaal in komen te staan? Eigenlijk begon ik gewoon met al mijn tips en kennis op papier te zetten. Dat ging behoorlijk van de hak op de tak kan ik je melden. Net zoals het er in mijn hoofd aan toe gaat. Mijn hoofd maakt ook altijd sprongen van het ene onderwerp naar het andere. Het is niet perse chaotisch maar wel lastig bij te houden. En dat lieve mensen was nou zeker niet de bedoeling van dit e-book.

Dit Pinterest e-book moest wel structuur hebben en duidelijk zijn. Met een duidelijk stappenplan en heldere informatie.

Hoe ik te werk ging

Naast dit e-book werkte ik ook aan een online Pinterest cursus. Een online cursus voor creatives zoals: fotografen, bloggers, zzp’ers en vormgevers. Deze online Pinterest cursus heeft een hele duidelijke opbouw. Iedere module volgt de andere op. Wat ik wilde met het e-book was dat het een soort handleiding werd voor bij de online cursus maar dat het ook op zichzelf kon staan voor de beginnende pinner en de al wat meer bedreven pinner.

De informatie uit de online cursus verwerkte ik in het e-book. Zodoende kwam er toch structuur in en werd het een mooie aanvulling maar ook zeker een los product.

Meer informatie over de online Pinterest trainingen vind je hier.

De volgende stappen naar een waardevol Pinterest e-book

Dit e-book moest uitleg geven over wat Pinterest is, hoe gebruikers Pinterest gebruiken, wat gebruikers doen op Pinterest en wat je er zakelijk mee kan doen. Daarnaast moest er een duidelijk stappenplan in voor het opzetten van een professioneel Pinterest-account.

Nadat ik alle informatie die ik wilde delen op papier had gezet riep ik de hulp in van een taalpurist, taalwonder, redigeermachine hoe je ze ook noemen mag 😉 In elk geval iemand die veel meer van taal weet dan ik en mijn verhaal ook vele malen beter kon maken. Deze dame in kwestie herschreef waar nodig en haalde de fouten eruit.

Een must als je een boek gaat schrijven!

Het eindresultaat

Tja, en dan heb je een word-bestand met alleen maar woorden. Lappen tekst waar je nou niet gelijk van staat te springen om te gaan lezen. Pinterest is mega visueel. Dan kan ik natuurlijk niet aankomen met stukken tekst. De laatste stap: vormgeving!

Een beetje gelukkig mag ik mijzelf hiermee wel prijzen. Want manlief is grafisch vormgever en die had nog wel wat tijd over om mijn e-book in een mooie vorm te gieten.

En ja daar is hij dan, 70 bladzijden vol met Pinterest tips, inspiratie, voorbeelden en een uitgebreide checklist. Voor iedereen die meer met Pinterest wil gaan doen.

Bestel nu en download het Pinterest e-book voor bedrijven

Nu te koop voor maar € 24,00 (ex. BTW)

Nu inclusief GRATIS mini Pinterest online cursus van 5dgn.

Checklist Boost jouw business met Pinterest. Pinterest voor bedrijven de tips voor een kick-start.

Start met Pinterest

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This