Pinterest interessant voor bedrijven. Voor jouw bedrijf meer verkeer, meer naamsbekendheid, hogere conversies, zichtbaarheid en meer!

Pinterest interessant voor bedrijven

Je kan deze zin op twee manieren lezen. Als stelling: Pinterest interessant voor bedrijven. Of meer als vraag: Pinterest interessant voor bedrijven? Als jij mij de vraag stelt dan geef ik als antwoord de stelling. Want inderdaad Pinterest is heel interessant voor bedrijven.

Een continue stroom aan bezoekers met Pinterest

Eén van de belangrijkste dingen waar Pinterest voor zorgt is een structurele, continue stroom aan bezoekers en verkeer naar je website. In onderstaande afbeelding laat ik je zien dat gemiddelde posts op een socialmediakanaal maar een korte levensduur hebben. Op Pinterest zie je dat pins een enorm lange houdbaarheid hebben en hierdoor zorgen voor een continue stroom aan verkeer. Nu investeren, is investeren op de lange termijn!

Levensduur posts

Is Pinterest gratis

Op de vraag of Pinterest gratis is kan ik erg kort zijn. Ja, Pinterest is helemaal gratis ook voor zakelijke gebruikers. En met een goede Pinterest strategie kan je honderden tot duizenden extra maandelijke bezoekers organisch (gratis) naar je website trekken.

Wil je precies op het juiste moment onder de aandacht komen bij jouw droomklant? Wil je tijdelijk een boost aan verkeer, meer inschrijvingen voor je maillijst of een actie onder de aandacht brengen? Dan kan je ook inzetten op adverteren.

Hoe werkt Pinterest?

Pinterest is een online visuele zoekmachine. Als bedrijf maak je Pinterest proof afbeeldingen waarbij je de gebruiker inspireert. Jij brengt jouw product of dienst visueel onder de aandacht. Daarnaast maak je gebruik van de juiste zoektermen zodat jouw pins gevonden gaan worden!

Ik schreef een uitgebreid artikel over hoe Pinterest werkt. Je leest hem hier.

Pinterest een positief en inspirerend platform

Mensen vinden het leuk om geïnspireerd te raken, om ideeën te krijgen en om creatief bezig te kunnen zijn. Pinterest is het ideale platform om inspiratie en ideeën op te doen.

Waar op andere social media de neiging tot zeuren, haat en negativiteit vaak de overhand neemt en de clickbaits (aanlokkende titels die iets anders doen vermoeden dan daadwerkelijk in de tekst staat) je om de oren vliegen is dat op Pinterest echt anders. Pinterest is een positief en inspirerend platform.

Pinterest interessant voor bedrijven

Pinterest zakelijk gebruiken voor jouw bedrijf?

Dus als jij jouw producten en diensten positief en inspirerend onder de aandacht wil brengen bij jouw doelgroep? Dan is Pinterest heel interessant.

Wil jij aan de slag met Pinterest en kan je wel wat hulp gebruiken? Lees de tips in dit blog en maak een kick-start.

Heb jij twijfels of Pinterest wel bij jouw bedrijf past? Neem gerust contact op via mail of bel.

Arlette

Pin It on Pinterest

Share This