De Pinterest tips voor bedrijven. Ontdek de kracht van Pinterest voor jouw bedrijf

Pinterest tips voor bedrijven

Knallen met Pinterest marketing. Hoe doe je dat? In dit artikel geef ik je de belangrijkste tips. Tips waarmee je meer succes en resultaat haalt met Pinterest als marketingtool. Je bent hier terecht gekomen omdat je interesse hebt in Pinterest. Jij zet Pinterest al in voor jouw bedrijf en bent op zoek naar extra tips of je doet nog helemaal niks met Pinterest. Het maakt niet uit hoe ver je bent, lees vooral verder want ik deel dé Pinterest tips voor bedrijven.

Waarom Pinterest?

Waarom is Pinterest een goede aanvulling op jouw marketingactiviteiten? Ik geloof in de kracht van beelden én in de kracht van inspireren. Op Pinterest komen die twee heel mooi samen.

  • Met Pinterest groeit het aantal bezoekers naar je website
  • Potentiële kopers kan je al in een heel vroeg stadium van de customer journey beïnvloeden
  • Het bereik is enorm en dus kan je jouw naamsbekendheid vergroten
  • Ook het aantal conversies kan je met Pinterest stimuleren en vergroten

Stel je voor dat jij met een goed opgezet Pinterest-account honderden tot duizenden extra bezoekers naar jouw website kan trekken? Dat klinkt toch helemaal fantastisch?

In deze overvolle online wereld is het slim om op meerdere plekken zichtbaar te zijn. Maar zijn we als bedrijven niet te veel afhankelijk geworden van Facebook en Instagram?

Voeg Pinterest toe aan de ideale marketingmix

Hoe zit het met de ideale marketingmix? Welk soort kanalen zet jij in om jouw ideale klanten te bereiken? Voeg Pinterest toe aan de marketingmix om klanten in iedere fase van de customer journey te bereiken.

Bron: Pinterest.com

Customer journey, koopproces van mensen. Pinterest staat aan het begin van de fase wanneer mensne zich aan het orienteren zijn.

Hoe gebruik je Pinterest zakelijk?

Hierbij een aantal tips die je op weg helpen zodat ook jij een succesvol Pinterest-account kan opzetten.

👉 Doen: Inschrijven voor Pinteresting nieuws en meteen mijn gratis checklist downloaden

Pin Tip 1

Maak een zakelijk account aan. Wanneer je gebruik maakt van een zakelijk account heb je toegang tot statistieken, claimen van je website en worden jouw pins veel beter getoond aan gebruikers.

Maak een zakelijk account aan op Pinterest.

Pin Tip 2

Kies een profielfoto. Maak gebruik van een foto van jezelf als jij het gezicht bent van jouw bedrijf. Mensen zien liever een gezicht dan een logo. Heb jij een groter bedrijf met meerdere mensen in dienst en is naamsbekendheid belangrijk? Dan kan je ook voor een logo kiezen.

Zorg er in elk geval voor dat op al jouw kanalen dezelfde afbeelding te zien is. Consistentie is belangrijk voor de herkenbaarheid.

Een profielfoto of logo gebruiken bij jouw Pinterest-account

Pin Tip 3

Op je Pinterest-account heb je het stukje “over jou” vul dit in en gebruik hier zoekwoorden. Zo wordt jouw profiel beter gevonden. En mensen zien gelijk wie jij bent en wat jij doet.

Pin Tip 4

Claim je website. Bij deze stap kan je jouw website koppelen aan Pinterest. Dit is een hele belangrijke stap om goed gevonden te kunnen worden. Pinterest laat jouw pins pas aan gebruikers zien wanneer jouw website gekoppeld is aan jouw account. Sla deze stap dan ook niet over.

Pin Tip 5

Maak borden aan die relevant zijn voor jouw bedrijf. Maak bijvoorbeeld gebruik van de categorieën op jouw website. Ook hier kijk je naar zoektermen. Waar wil ik op gevonden worden. Waar zoekt mijn doelgroep naar? Belangrijk bij het maken van borden is dat je kijkt naar zoekwoorden en relevantie.

Pinterest borden aanmaken relevant, op basis van categorieen en meer. Lees meer Pinterest tips voor bedrijven in dit artikel

Pin Tip 6

Kies voor Pinterest-proof afbeeldingen. Afbeeldingen met een afmeting van 2:3 doen het goed. Daarnaast “leest” Pinterest de afbeelding en weten we dat scherp, helder en mooi beeldmateriaal het goed doet. Pinterest is tenslotte een visueel platform. Investeer in het maken van mooi beeld.

Pin Tip 7

Branding! Wil je dat jouw pins opvallen tussen de miljoenen pins, dan moet een afbeelding eruit springen. Dit kan je versterken door gebruik te maken van branding. Voeg tekst, kleur, lettertype, logo toe aan een pin. Zo val je beter op en mensen klikken sneller op een pin die eruit springt. Zorg er altijd voor dat een pin inspireert. Maak mensen nieuwsgierig naar jouw content.

Opbouw van een goede pin. Hoe maak je pins voor Pinterest. Lees de tips online op PinCreative

Pin Tip 8

Plaats de Pinterest-proof afbeelding op jouw website en pin op een bord binnen jouw account. Kies ervoor om een Pinterest-proof afbeelding in Pinterest te uploaden.

Vul alle gegevens goed in. Denk aan een pakkende pintitel en een goede pinomschrijving. Voeg aan zowel de pintitel als de pinomschrijving zoekwoorden toe waarop jij gevonden wilt worden.

Pin Tip 9

Pin dagelijks. Ook op Pinterest geldt net zoals op andere socialmediakanalen dat je actief moet zijn. Deel je leukste en meest inspirerende content om zo gebruikers kennis te laten maken met jouw product of dienst.

Pinterest checklist

Al deze tips en nog veel meer Pinterest tips voor bedrijven ontvangen in jouw inbox?

Schrijf je in en ontvang gelijk mijn gratis checklist “Boost jouw business met Pinterest” Met de tips die daar in staan heb jij binnen no-time een professioneel Pinterest-account.

Pinterest checklist bomvol met Pinterest tips voor bedrijven

Checklist Boost jouw business met Pinterest. Pinterest voor bedrijven de tips voor een kick-start.

Start met Pinterest

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This