Maak jouw website Pinterest proof

Maak je website Pinterest proof

Als je wilt dat mensen jou gaan volgen, je pins opslaan op hun Pinterest borden en je jouw bereik wilt laten groeien, dan is het aan te raden om je website Pinterest proof te maken.

Hoe maak je jouw website Pinterest proof?

Plaats op je website een Pinterest-icoon met jouw specifieke link. Net zoals je dat met andere social media kanalen doet. Zorg dat je de juiste Pinterest url toevoegt! Deze kan je vinden bij de Pinterest-instellingen bij gebruikersnaam.

Pinterest volgknop en pinit knop

Met de Pinterest widgetmaker kan je allerlei opties toevoegen aan je website. Hiermee maak je het de bezoeker makkelijk om je te volgen en om een afbeelding op te slaan. Je kan een bord delen, jouw account laten zien zodat mensen je meteen kunnen volgen en meer.

Kies uit de volgende opties via deze link: https://developers.pinterest.com/tools/widget-builder/?

Plugins

Er zijn ook verschillende plugins beschikbaar waarmee je ook volgknoppen en pinit knoppen kan aanmaken. Vooral voor wordpress websites is dit mogelijk. Maar let op dat deze betrouwbaar zijn.

Call-to-actions

Creeër diverse call-to-actions op jouw website waar mensen naar jouw Pinterest-account kunnen voor meer inspiratie. Ook kan je mensen stimuleren pins op te slaan op hun eigen account.

Maak bij een blogpost een tekst met bijvoorbeeld:
– Wil je dit recept bewaren? Klik hier en sla hem op op jouw Pinterest account!

Andere optie:
– Sla deze afbeeldingen op via de “Pin-it” button. Zo verzamel jij al je (wooninspiratie, cadeau-inspiratie, beauty-ideeën, taart-ideeën of iets wat bij jouw bedrijf past) op een plek!

Wees creatief en verzin leuke ideeën.

Checklist Boost jouw business met Pinterest. Pinterest voor bedrijven de tips voor een kick-start.

Start met Pinterest

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This