Zo stel je doelen voor Pinterest. Naamsbekendheid, meer traffic of iets anders?

Zo stel je doelen voor Pinterest

Wat wil jij graag bereiken met het inzetten van Pinterest? Voor je al je tijd en aandacht op dit kanaal gaat richten is het belangrijk van tevoren doelen te stellen. SMART doelen zijn bijvoorbeeld meetbare en realistische doelen. Bekijk de video: Zo stel je doelen voor Pinterest en ontdek welke doelen jij met Pinterest hebt.

Welke doelen zijn er met Pinterest

Wil jij meer verkeer naar je website? Wil jij graag meer naamsbekendheid of ook hogere conversies? Daarbij kun je denken aan inschrijvingen op je nieuwsbrief of een verkoop. Een ander doel kan zijn engagement ook wel betrokkenheid. Hiermee wil je graag een interactie aangaan met de gebruikers. Op social media kanalen werkt dat net wat anders dan op Pinterest. Bij Pinterest geen likes en reacties. Maar onder engagement wordt bijvoorbeeld het aanklikken van een pin gerekend waarbij deze vergroot getoond wordt. Ook kan je denken aan het aantal volgers.

Schrijf doelen op

Als je jouw doelen opschrijft maak je het meteen helder en kun je na een maand cijfers met elkaar vergelijken. Dit doe je dan iedere maand en zo kun je heel goed bekijken of je jouw doelen hebt behaald. Zo niet, waar komt dit dan door en hoe kun je er voor zorgen dat het wel lukt!

Maandelijks bekijken of je doelen behaald zijn

Ik vind het altijd fijn om maandelijkse doelen te stellen en op de eerste van de maand te kijken waar ik op dat moment sta.

Stel ik begon met 10 volgers en mijn doel is in 1 maand 100 volgers te halen. Wat ga ik daarvoor doen? Bijvoorbeeld anderen volgen, op social media kanalen vertellen dat ik op Pinterest zit en in mijn nieuwsbrief communiceren dat je mij ook op Pinterest kunt volgen.

Na een maand ga ik kijken of mijn doel behaald is en met welk van de middelen dat het best gelukt is. Dit kan je dan nog een keer herhalen.

Zo doe je dat bij ieder doel. In de korte video hieronder vertel ik je over de verschillende doelen die er zijn voor Pinterest.

Bekijk mijn andere artikelen met Pinterest tips hier.

Checklist Boost jouw business met Pinterest. Pinterest voor bedrijven de tips voor een kick-start.

Start met Pinterest

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This