Pinterest voor Bedrijven: 10 Tips voor een Succesvolle Start

Pinterest is een krachtig platform voor bedrijven. Wil jij jouw naamsbekendheid vergroten, meer verkeer naar je website krijgen en de aantallen conversies een boost geven? Ik deel vandaag 10 waardevolle tips met je voor een professioneel account. Zo kan ook jij jouw bedrijf laten groeien met dit visuele platform. Begin vandaag nog met het benutten van de voordelen van Pinterest voor jouw bedrijf!

Pinterest voor bedrijven inclusief 10 tips voor het gebruiken van een zakelijk account op Pinterets

Waarom Pinterest voor bedrijven

Pinterest is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Over de hele wereld zijn er inmiddels meer dan 400 miljoen gebruikers. Nederland telt eind 2022 meer dan 4,5 miljoen gebruikers.

Daarmee wordt Pinterest voor bedrijven steeds interessanter. In dit artikel vertel ik je graag meer over de mogelijkheden van Pinterest voor jouw bedrijf en geef ik je 10 tips voor meer succes en resultaat.

Denk aan meer verkeer naar je website, een grotere naamsbekendheid en meer verkopen.

Pinterest zakelijk gebruiken

Pinterest is voor velen een nog steeds een onbekend terrein. Misschien gebruik je het wel als privégebruiker maar weet je niet goed wat het zakelijk voor je bedrijf kan betekenen. Het op een juiste manier inzetten van Pinterest kan een enorme “organische” groei opleveren. Inmiddels zijn er ook uitgebreide advertentiemogelijkheden en is de combinatie van organisch en paid dé manier om jouw bedrijf te laten groeien.

Pinterest voor bedrijven gratis

Een zakelijk account beginnen op Pinterest is gratis. Dit werkt hetzelfde als op Facebook, Instagram en andere socialmediakanalen. Het plaatsen van pins is ook helemaal gratis. Het mooie aan Pinterest is dat er ook nog een enorme groei aan verkeer naar je website, naamsbekendheid en zelfs conversies kunnen ontstaan zonder daar maar een cent aan te besteden.

Er is nog veel organisch bereik mogelijk omdat Pinterest geen social media is maar een zoekmachine! Met een lange houdbaarheid van pins. Maar het is wel een lange termijn marketingtool. Waarbij consistentie en langdurig volhouden noodzakelijk zijn.

Denk hierbij aan minimaal 6 maanden tot een jaar voor je iets kan zeggen over het succes.

Met het inzetten van Adverteren kan je jouw groei een boost geven.

Pinterest voor bedrijven inclusief de tips!

10 tips voor een succesvolle start op Pinterest

Zoals gezegd is Pinterest voor bedrijven een hele interessante marketingtool. Met de volgende 10 tips help ik je op weg naar een sterk Pinterest-account.

Tip 1: Zakelijk Pinterest account

Maak een zakelijk account aan. Heb je een persoonlijk account dan kan je deze heel simpel omzetten in een business account. Of je maakt gelijk een nieuw zakelijk Pinterest-account aan.

Persoonlijke borden en pins?

Heb je nog een aantal persoonlijke borden op je account? Verberg deze dan eerst. Alle borden die zichtbaar zijn moeten relevant zijn voor jouw bedrijf. Ze vertegenwoordigen waar jouw bedrijf voor staat. Verwijder ze niet meteen, maar verberg of archiveer ze. Kijk kritisch of jouw borden een aanvulling zijn voor jouw volgers.

Tip 2: Kies een passend logo of profielfoto

Kies de juiste profielfoto. Dit kan een afbeelding zijn van jezelf, als je het gezicht bent van je bedrijf. Voor grote bedrijven is het gebruik van een logo het meest voor de hand liggend.

Tip 3: Vul je gegevens in

Vul je rest van het profiel goed in. Gebruik een naam die overeenkomt met de bedrijfsnaam. Beschrijf in het “over jou” gedeelte waar je bedrijf voor staat, wat het doet en wat je bedrijf voor dienst/product aanbiedt.

Extra: verwerk een aantal zoekwoorden in deze omschrijving.

Tip 4: Claimen website Pinterest

Claim je website, zodat je een geverifieerd account hebt. Jouw pins krijgen dan voorrang op pins van privégebruikers. Daarnaast is onder iedere pin je profielfoto te zien, je hebt inzicht in statistieken en het is in de toekomst een must mocht je willen adverteren op Pinterest.

Tip 5: Maak meerdere borden aan

Maak tussen de 15-20 borden aan. Houd hierbij jouw doelgroep in je achterhoofd. Wat wil hij of zij lezen en zien. Creëer borden die relevant zijn voor jouw business. Verwerk in de bordnaam en omschrijving altijd zoekwoorden. Maak de omschrijving beschrijvend en ga geen zoekwoorden opsommen.

Extra tip: gebruik bijvoorbeeld de categorieën op je website als bordnamen.

Tip 6: Vul de borden met pins

Vul de borden met relevante pins voor dat desbetreffende bord. Dit kunnen pins zijn die verwijzen naar jouw eigen content. Blogs, producten, artikelen, video’s en andere content. Je kunt de borden aanvullen met repins. (Repins zijn pins van anderen)

Dit hoeft trouwens niet! Je mag en kan ook zeker alleen jouw eigen content delen.

Tip 7: De perfecte Pinterest pin

Maak goede pins. Het plaatsen van Pinterestproof afbeeldingen is heel belangrijk. Denk hierbij aan mooi beeldmateriaal, jouw unieke huisstijl, kleurgebruik en logo. Maak het herkenbaar. Verwijs een pin altijd naar de url van jouw website, blog, video of post.

Extra: gebruik in de pintitel, pinomschrijving altijd relevante zoekwoorden. Op die manier wordt jouw pin vindbaar!

Tip 8: Pin consistent en varieer

Pin dagelijks en varieer! Net zoals bij alle andere online marketinguitingen zal je bij Pinterest actief aanwezig moeten zijn. Actieve zakelijke gebruikers worden beloond met meer vertoningen. Een goede richtlijn is 5 pins per dag, nog beter 15 keer per dag. Best veel hè?

Je kan ook een start maken met 1 a 2. Belangrijk is in elk geval te varieren tussen verschillende soorten pins.

Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als je gebruik maakt van een planner en je voldoende content hebt om te delen. Ook vallen de pins van anderen hieronder. De zogenaamde “repins”.

Blogs, producten, inschrijven nieuwsbrief, gratis printables, een video, noem maar op. Je kan met iedere pin naar iedere url (landingspagina) verwijzen!

Ik hoor je al zuchten… Hoe ga ik dat doen!!

Tip 9: Werk met een plannertool

Gebruik een planner om al jouw pins in te plannen. Werk een week, 2 weken of zelfs maanden vooruit. Een hele fijne planner is Tailwind.

Mocht je interesse hebben? Via de volgende affiliate link kun je een GRATIS account aanmaken. Zo wordt pinnen een stuk makkelijker.

Pinterest effectief, succesvol en met resultaat inzetten voor jouw bedrijf

Wil jij Pinterest echt effectief gaan inzetten voor jouw bedrijf? Ben jij een ondernemer, online marketeer, social media expert of blogger?

Wil jij meer verkeer naar je website, jouw prachtige producten of diensten onder de aandacht brengen?

De laatste Pinteresttip voor bedrijven. Tip 10:

Download mijn gratis checklist als je zelf aan de slag wilt gaan met de tips. Deze checklist geeft je een kick-start voor een professioneel Pinterest-account.

Naar de GRATIS checklist

Pinterest checklist voor webshops vraag gratis aan bij PinCreative

Groei met Pinterest marketing

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist voor webshops

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This