Rich pins op Pinterest

Rich Pins op Pinterest

Voor velen is dit onderdeel echt abacadabra. Je hebt er misschien over gelezen, je vraagt je af wat nou het nut is en hoe je dit in vredesnaam moet toepassen. In dit blog vertel ik je er graag meer over want het installeren en gebruiken van rich pins op Pinterest maakt het gebruik van Pinterest juist makkelijker.

Wat zijn rich pins ook wel uitgebreide pins genoemd?

Rich pins, in het Nederlands ook wel uitgebreide pins genoemd, zijn pins die automatisch informatie meenemen vanaf je website. Zodra jij een pin op Pinterest zet en jij hebt rich pins geïnstalleerd worden de gegevens automatisch gesynchroniseerd met je website.

Als er iets verandert op de website waarnaar jij de pin verwijst, wordt de informatie bij de uitgebreide pin ook bijgewerkt.

Let op: je moet dan natuurlijk wel een url bij de pin invoeren.

 

Rich pins zijn er voor 4 verschillende dingen:

– Artikel of blogpost (hierbij zie je de titel, omschrijving eventueel de auteur etc)

– Product ( hierbij zie je de prijs, omschrijving, beschikbaarheid etc)

– Recept (hierbij zie je bijvoorbeeld de ingredienten, beoordeling, bereidingstijd etc)

– App-install (alleen voor bedrijven met een app.)

 

Wat is het voordeel van rich pins?

Als “rich pins” geactiveerd is zorgt deze instelling ervoor dat als jij pint er gelijk informatie vanaf jouw website meegenomen wordt.

En dat is een heel groot voordeel. Zoals je weet is de houdbaarheid van een pin mega lang. Dus dat wat jij nu pint is over maanden nog vindbaar. Gebruikers op Pinterest kunnen jouw pins ook bewaren op hun borden. En stel nu dat jij een prijs gaat aanpassen, iets is uitverkocht, een blog verander je van naam etc. Zonder rich pins zouden alle pins hetzelfde blijven. Met rich pins veranderen alle pins met die url meteen mee.

Bij een recept zijn dat bijvoorbeeld de ingrediënten, bij een product is dat de voorraad, de prijs en de productomschrijving en bij een blog is dat bijvoorbeeld de titel en een stukje van de eerste alinea.

Pinterest zegt rich pins ook beter te waarderen en ranken. Dat is dus ook nog eens beter voor je bereik op Pinterest.

Hoe stel je uitgebreide pins in?

Daar gaat het meestal mis want dit verschilt erg per host/server. Ik weet dat bij mijnwebwinkel en jimbo de optie van rich pins ontbreekt. Voor Shopify en WordPress kan het in elk geval wel.

Heb jij een wordpress website en de plugin YOAST?

Check onder het kopje sociaal of bij Facebook “open graph” ingeschakeld is. Zo ja, dan hoef je alleen nog maar jouw url door de validator te halen. Vaak is dat voldoende om gebruik te maken van rich pins. De volgende stappen gaan je helpen:

– Login op jouw Pinterest-account

– Ga daarna naar de validator via deze link

– Check een url (maakt niet uit welke van jouw website) Je ziet meteen of je gebruik maakt van rich pins.

Laat iemand anders het voor je doen

Kijk bij de documentatie op Pinterest zelf welk soort rich pins jij wilt gebruiken. En welke instellingen hiervoor nodig zijn. Geef ze door aan jouw webdeveloper die snapt hier meer van! Klik hier voor alle documentatie.

Let op: Zoals gezegd. Mijn webwinkel, Jimbo en nog een aantal andere hosts ondersteunen het gebruik van rich pins nog niet.

Bekijk ook de video hieronder:

Pin It on Pinterest

Share This