Pinterest marketing trends februari. Wat zijn de belangrijke onderwerpen op Pinterest. Carnaval, valentijnsdag en opruimen.

Pinterest marketing trends februari

Update januari 2022. De groei op Pinterest zet door. In Nederland zijn er ruim 4 miljoen maandelijkse gebruikers op zoek naar inspiratie over heel veel verschillende onderwerpen. (*Newcom onderzoek.) Online ideeën op doen en online zoeken naar inspiratie en producten heeft een enorme groei doorgemaakt de afgelopen jaren.

Online inspiratie en zoeken naar nieuwe ideeën

Online inspiratie zoeken en een plek vinden waar positiviteit belangrijk is, is nog best lastig. Facebook en Instagram hebben vaak een negatieve bijsmaak door de clickbaits en negatieve commentaren. Pinterest onderscheidt zich hierin van de rest.

Pinterest is echt een positief, creatief en inspirerend platform. (Zeggen ook de gebruikers) Het is een plek waar gebruikers naartoe gaan om zich te oriënteren, tips te lezen, ideeën op te doen voor hun volgende aanschaf enz.

De maanden januari en februari op Pinterest

We hebben in deze wintermaanden een beetje last van de blues. Voor velen is de maand januari niet de leukste maand; koud, weinig zon en gebrek aan vitamine D. Het zijn korte dagen en het vele binnen zitten zijn we wel een beetje zat.

De kerst- en nieuwjaarszoekopdrachten nemen af en mensen gebruiken Pinterest nu massaal om 2023 vorm te geven. Ze maken borden aan met allerlei ideeën en inspiratie voor de komende tijd. Van het verbouwen en inrichten van huizen tot aan gezond eten en het visueel maken van hun droomleven/droomjaar.

De gebruikers op Pinterest zijn op een positieve manier bezig met hun toekomst. In dit artikel richt ik mijn aandacht vooral op de Pinterest marketing trends februari! Wees positief aanwezig en inspireer de gebruiker met jouw content!

Wat brengt februari

In dit artikel aandacht voor de Pinterest marketing trends februari. Naar welke dingen zoeken mensen, wat is populair en vooral: hoe kan jij daar als ondernemer je voordeel mee doen.

Terugblik Pinterest in januari

Waar januari vooral in het teken stond van goede voornemens zijn mensen in februari weer net met andere onderwerpen bezig. Hieronder de meest populaire zoekopdrachten en onderwerpen.

Pinterest marketing trends februari

  • Nog steeds zijn gezondheid, sporten, gezond eten maar ook lekkere winterse recepten en comfort food populair. Heb jij daar content over dan kan je dit nu prima delen.
  • De grote voorjaarsschoonmaak is vroeg dit jaar. Vorig jaar zette de netflix docu van Marie Kondo de trend en ook de andere opruimgoeroes doen het goed. Iedereen is druk met opruimen. Veel mensen hebben behoefte aan een opgeruimd huis.
  • Het inrichten van een fijne werkplek is nog steeds populair ook al kunnen we weer naar ons werk. Toch werken een hoop mensen ook vanuit huis. Dus heb jij daar tips voor, mooie producten die hierbij passen? Delen!
  • In februari is het natuurlijk Valentijnsdag dus ook daar zoeken mensen naar. En dan vooral naar quotes, kaarten, cadeaus en knutselen. Type het zoekwoord Valentijn of Valentijnsdag eens in en kijk waar mensen naar zoeken.
  • Eind van deze maand is het vakantie! Heerlijk een weekje weg met de kinderen, leuke dagjes uit en meer vakantie gerelateerde zoekopdrachten.

Heb jij content die over deze onderwerpen gaat? Pin er op los!

Extra tip: Gebruik relevante zoekwoorden in je pintitel, pinomschrijving en verwijs altijd naar de juist url!

Februari trends op Pinterest. Pinterest marketing tips voor de maand februari.

Perfecte Pinterest afbeeldingen

Let erop dat verticale afbeeldingen in Pinterest het best werken en dat mensen vaker klikken op aantrekkelijk beeldmateriaal met een tekstoverlay. Je kan hier gebruik maken van call-to-actions. Denk aan woorden zoals: laat je inspireren, bekijk meer online, lees verder etc. Dan stimuleer je mensen om door te klikken naar jouw website.

📌 Bekijk mijn GRATIS masterclass “Ontdek de kracht van Pinterest”

Vooruit werken in Pinterest

Ook Carnaval komt eraan. Heb jij producten en blogs die daarmee te maken hebben. Start nu al met pinnen! Misschien kan je een blog maken over de tofste Carnaval outfits of make-up/schmink mogelijkheden.

Vooruitblik op Pasen en lente op Pinterest

Begin ook al vast te denken aan Pasen en lente. Maak een speciaal bord aan en start met vullen van deze borden.

Op Pinterest is het belangrijk al weken vooruit te werken. Bedenk goed wat er in maart en april voor belangrijke dagen zijn. En maak daar alvast borden van aan en vul deze borden met relevante content van zowel jezelf als anderen. Doe dit natuurlijk alleen als jij ook speciale content hiervoor hebt.

Extra tip: Heb je nog niet zoveel eigen content? Vul dan de borden aan met repins. Pins van anderen die passen bij het bord.

Evergreen content

Blijf vooral ook je evergreen content delen. Onderwerpen die het hele jaar goed scoren zijn: baby en kinderkamers, wooninspiratie, trouwen en feesten, trakteren, diy projecten, journalen, quotes en recepten! Maar ook zakelijke tips en social media pins doen het goed.

Wil jij meer ontdekken over Pinterest? Schrijf je dan in voor mijn GRATIS masterclass. 

Happy day!
Arlette

Pin It on Pinterest

Share This