Pinterest voorspelt de trends voor 2023

Pinterest 2023 trends

Pinterest voorspelt welke onderwerpen er komend jaar populair worden

Ieder jaar komt Pinterest met een voorspelling over het komende jaar. En deze voorspellingen zijn de afgelopen 3 jaar met maar liefst 80% uitgekomen! Het is geen terugblik maar een blik in de toekomst en dat is uniek.

Gebaseerd op giga veel data, die Pinterest dagelijks verzamelt, rollen er verschillende voorspellingen uit. In het Pinterest trends rapport van komend jaar staan super interessante voorspellingen voor diverse branches.

Ik ben er voor je ingedoken en heb er een aantal uitgelicht.

Wil jij het volledige rapport lezen? Klik dan onderaan deze pagina op de afbeelding. Daar kan je ook vinden op welke manier Pinterest dit allemaal te weten komt.

Laten we gaan kijken wat Pinterest voorspelt voor 2023

Als je naar het complete rapport gaat kan je op verschillende manieren zoeken. Je kan zoeken op basis van je doelgroep, merkwaarden en branche. Denk aan GEN Z of juist Milennials. En wat dacht je van creativiteit of duurzaamheid als waarde.

Ik maak in mijn blog even een onderscheid per branche en pak daar een paar onderdelen uit.

Pinterest trends voor 2023 door Arlette PinCreative

Grootste trends in beauty op Pinterest

Gemini hair en Micro makeover 

Gemini hair heeft alles te maken met het kleuren van je haar in 2 tonen. Het gaat allemaal om zelf-expressie. Micro makeover gaat over het minimalistische in je looks. Een korte bob, niet meer van die lange nagels maar kort en verzorgd en ook de korte pony is trending.

Grootste trends op het gebied van feestjes! Let’s celebrate 🥳

YOLO years en terracotta bruiloften

Pinterest ziet een mega grote groei in zoekopdrachten rondom het thema oranje/terracotta bruiloften. Maar liefst +695%. En de volgende trend vind ik heel leuk. ‘The YOLO years’ waarbij 50 plussers centraal staan. Wat denk je van verjaardagen, jubileums zonder saaie bingo’s maar major party’s. I’am in!!

Fashion trends op Pinterest in 2023

Lace, tulle en shimmery dresses

Kant, tulle en semi-transparante jurken. Komend jaar staat volgens Pinterest in het teken van vrouwelijke vormen met een dromerige en sensuele look.

En de volgende trend heeft een groei van maar liefst +3370%. De Gamer girl look! Hoe dat eruit ziet? Kijk maar even op Pinterest. Het wordt mijn look in elk geval niet 😉

Wat brengt 2023 ons op het gebied van eten en drinken

Wildflours en free spirits

Al jaren één van de populairste categorieën op Pinterest. En de traditionele zoekopdrachten doen het altijd goed. Maar ook in deze branche zijn er altijd veranderingen. We gaan van een “saai” zuurdesem broodje naar artistieke taarten en cup cakes. Met als thema wilde bloemen. De mooiste creaties komen voorbij! Laat je inspireren. Daarnaast zijn feestelijke drankjes helemaal hot. Cocktail of mocktail met of zonder alcohol het kan allemaal.

Wonen en interieur de trends in 2023 op Pinterest

Rainscapes en hipstoric home

Duurzaamheid en groen is al een tijdje populair in de categorie wonen. Maar komend jaar wordt daarin het element water belangrijker. Zelf water opvangen in regentonnen en hergebruiken of andere manieren om je “ecologische footprint” te verkleinen.

Ook het combineren van nieuw met oud is belangrijk komend jaar. Geen standaard interieur uit een boekje maar zoeken naar manieren om meer zelf-expressie in je huis te leggen. Door op zoek te gaan naar vintage items en minder massa-productie.

Ouderschap op Pinterest

Fourth trimester

Een groot deel van de gebruikers van Pinterest bevindt zich in de leeftijd waarop een eerste huis gekocht wordt en er een baby op komst is. Trending komend jaar is dan ook het vierde trimester, de tijd vlak na de geboorte van een kindje. Wat voor cadeau geef je, wat zijn de must-haves en vooral hoe kan je een ander in die tijd bijstaan en het makkelijk maken.

Is de tijd van vliegen voorbij? 

All aboard

Volgens Pinterest gaan mensen ook qua reizen bewustere keuzes maken. De trein is dan ook volop in opkomst. Een treinreis door Europa is populairder dan ooit. En ook landen spelen hierop in.

Lifestyle en gezondheid trends in 2023

Primal movement en now processing

Als laatste dan nog lifestyle en gezondheid op Pinterest. Met meer thuiswerkers, de telefoons aan onze handen gekleefd en meer en meer zittende beroepen, is beweging noodzakelijk. En dat weten de gebruikers van Pinterest ook. Zoekwoorden die omhoog schieten zijn dan ook simpele en makkelijke oefeningen die je even aan je bureau kan doen.

Ook booming komend jaar:

Schrijven als therapie, muziek als therapie of een andere creatieve expressie als therapie. Weg van alleen de traditionele manieren van therapie maar ook het omarmen van door andere culturen ingegeven therapie-vormen. Art therapie heeft maar liefst een groei van +3755% en ook writing (schrijven) als therapie heeft +1840% groei in zoekopdrachten.

Een paar opmerkingen van mij

Dit rapport is natuurlijk op basis van data uit veel landen. En dus zal de ene trend minder overwaaien naar de Nederlandse of Belgische markt dan de andere. Maar ik zou je willen uitdagen verder te kijken naar het gedrag van jouw doelgroep en de interesses die bij jouw doelgroep passen. Daarmee kan je op Pinterest jouw vindbaarheid vergroten!

Bekijk hier op Pinterest het hele rapport.

Pinterest voorspellingen rapport 2023 naar de website

Of download alleen de cijfers hier.

Het Pinterest predicts rapport in het Engels als download

Pinterest effectief komend jaar inzetten voor jouw bedrijf?

Schrijf je gratis in en maak een start

Ben je al even onderweg met Pinterest maar haal jij er nog niet alles uit? Bekijk hier de mogelijkheden om Pinterest naar een next level te tillen.

Pin It on Pinterest

Share This