Pinterest marketing trends januari. Waar ga jij deze maand over pinnen. Wat zijn de belangrijkste gebeurtenissen en onderwerpen? Gezond eten, voornemens en Valentijnsdag.

Pinterest marketing trends januari

Jij wilt Pinterest als effectieve en vooral succesvolle marketingtool inzetten. Om dat te doen is het belangrijk dat je moet weten waarover je iedere maand kan pinnen. Wat zijn de meest populaire onderwerpen waar mensen naar zoeken? En wat kan je nu het best in welke maand pinnen? In dit artikel gaan we kijken naar de Pinterest marketing trends in januari.

Pinterest werkt iets anders dan social media. Waar je op Instagram en Facebook een paar weken, dagen en op het moment zelf een post plaatst. Zal je op Pinterest echt al weken en vaak zelfs maanden voorafgaand aan een gebeurtenis, feestdag of seizoen moeten starten met Pinnen!

Pinterest marketing kalender

Voor je aan de slag gaat met de Pinterest marketing trends in januari, wil ik je aanraden om een Pinterest marketing kalender op te zetten. Wat staat daar in? Alle gebeurtenissen, feestdagen en seizoenen van een heel jaar zoals je ook bij je andere kanalen gebruikt. Maar dan toegespitst op Pinterest.

👉 Vraag jezelf af welke momenten, feestdagen of gebeurtenissen belangrijk zijn voor jouw bedrijf!

Deze afbeelding helpt je met het bepalen van de belangrijkste momenten op Pinterest. Zoals je ziet zijn pinners planners.

Pinterest zakelijk gebruiken. De belangrijkste marketingmomenten om rekening mee te houden

Belangrijk bij Pinterest is dat je in elk geval voor een half jaar dezelfde strategie toepast. Verander je strategie niet te snel. Pinterest is echt lange termijn marketing.

Pinterest advies voor bedrijven

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een Pinterest marketingkalender en Pinterest strategie? PinCreative biedt verschillende diensten passend bij ieder bedrijf.

Pinterest is sowieso een platform waarbij je geduld moet hebben. Je kunt niet na 1 maand zeggen of je acties succesvol waren of niet. Pinterest beoordelen kan pas na ongeveer 3 tot 6 maanden. Dat gezegd hebbende gaan we over naar de Pinterest marketing trends januari. Wat ga jij pinnen deze maand?

 

Pinterest marketing trends januari

Pinterest trends in januari

Januari staat altijd in het teken van goede voornemens. De meest populaire zoekopdrachten zijn dan ook vooral:

  • Alles wat te maken heeft met gezondheid. Gezonder eten, fitter worden en meer bewegen.
  • Opruimen en weggooien. Het huis aan kant maken en opruimen. Maar ook business wise content opruimen, financiën bijwerken, administratie op orde brengen, kantoor opfrissen, doelen stellen en een planning maken.
  • Meer tijd doorbrengen met het gezin en familie. Dagjes weg, gezellige avondjes, binnen activiteiten bij slecht winters weer.
  • Geld besparen, geld sparen en budgetten.

Heb jij content gerelateerd aan deze onderwerpen dan is het een heel goed idee daarover te pinnen! Oude content kan je gewoon met een nieuwe afbeelding opnieuw pinnen. Maak een blogpost van een onderwerp uit bovenstaande lijst en pin op Pinterest.

Let op: Met het delen van deze content start je al in december!

Daarna kan je de pins blijven pinnen. Maak verschillende afbeeldingen die verwijzen naar dezelfde url. Het maken van een goede Pinterest-proof afbeelding is een essentieel onderdeel van een succesvol Pinterest-account.

Pinterest en Valentijnsdag

Bedenk daarnaast dat op Pinterest alles eerder start. Mensen gaan altijd eerst op zoek naar ideeën, inspiratie en je raadt het al, dat doen ze veelal op Pinterest.

Pin dus nu alvast leuke content over Valentijn. Want ook al lijkt 14 februari nog best ver weg. Zo langzaamaan gaan mensen op zoek naar dingen om te doen, te proberen en te kopen op het gebied van Valentijn. Speel daar op in en pin de komende maand alle content die te maken heeft met Valentijn.

Blogs en producten op het goede Pinterest bord

Heb jij een leuke blog geschreven of heb je een webshop met producten die je graag verkoopt voor Valentijn? Start nu al met het pinnen.

Tip: Maak een speciaal Valentijn bord aan. Geef dit bord een goede titel, een goede omschrijving en vul je bord zoveel mogelijk met eigen content. Met andere woorden: de pins moeten een url hebben van jouw website.

Zoekwoorden over een gebeurtenis of feestdag gebruiken

Een korte zoekopdracht op Pinterest laat de volgende zoekwoorden en combinaties zien die het meest populair zijn. Gebruik deze zoekwoorden in jouw pins. Dan worden ze beter gevonden. In combinatie met het woord “Valentijn” zijn dat bijvoorbeeld:

  • Knutselen
  • Teksten
  • DIY
  • Cadeaus
  • Recepten
  • Kaart

Klik hier voor het Inspiratie Valentijn bord

Pinterest Inspiratie bord Valentijn

Adverteren op Pinterest

Heb jij al een goed ingericht en opgezet Pinterest-account? Pin jij consequent en ken jij jouw doelgroep? Dan kan je ook starten met adverteren op Pinterest. Hiermee kan je jouw product en bedrijf op het goede moment aan de juiste doelgroep laten zien.

Veel succes met Pinnen!

Heb je een vraag of wil je meer informatie over hoe jij Pinterest voor jouw bedrijf kan inzetten? Download dan mijn GRATIS checklist.

Arlette

Pin It on Pinterest

Share This