Pinterest marketing trends maart

Pinterest marketing trends maart

Vorig jaar hadden we natuurijs, schaatsen, sneeuw en zon. Wat een prachtige dagen waren dat. Dit jaar is vooralsnog nat en winderig. Ik heb er meer een herfstgevoel bij. Maar ik hoor de vogeltjes al wel fluiten in de ochtend en onze konijntjes lijken het voorjaar ook al te voelen. Rennen, binkies en “bunny-flops” all over the place. (Als je konijnen hebt dan weet je wat ik bedoel.) Anyway, voordat dit blog eindigt in een dierenverhaal… Laten we eens gaan kijken wat er de komende tijd op Pinterest staat te gebeuren. Dit zijn dé Pinterest marketing trends maart!

(Laatste update februari 2022)

Pinterest in januari en februari 2022

Eerst nog even een korte terugblik op de afgelopen maanden. De eerste 2 maanden van dit jaar stonden vooral in het teken van gezond eten, gezond leven, de goede voornemens en fit worden. Je zag dus vooral veel zoekopdrachten op het gebied van gezondheid. Of dat nu sport gerelateerd was of te maken had met voeding.

Daarnaast was er natuurlijk Valentijnsdag dus dan zie je voorafgaand aan zo’n gebeurtenis een groei aan zoekopdrachten die daarmee te maken heeft.

Helaas heeft Corona heel veel voor ons veranderd. We zitten veel meer binnen, tripjes naar het buitenland worden minder spontaan gemaakt, eropuit trekken met het gezin is anders geworden. En dat ziet Pinterest ook terug in de zoekopdrachten.

Toch ziet Pinterest dat gebruikers weer plannen durven te maken. We voelen dat er meer kan en mag. Er is weer hoop op betere tijden. Dus bruiloften, feestjes en festivals? Kom maar op!

Populaire zoekopdrachten in het eerste deel van 2022

– Opruimen, opbergen in huis
– Klussen in en om het huis
– In plaats van vakantie – verbouwen of een andere inrichting dus interieur en trends zijn nog altijd populair

– Lekkere recepten maken met het gezin, gezond en makkelijk
– Gezondheid, self-care, yoga, bewegen, sporten aan huis en in huis
– Thuisonderwijs, knutselen, leren en spelletjes voor thuis
– Een spa in eigen huis maken, nagels, haren, huid
– Thuis bioscoop maken, leuke gezinsdag ideeën
– Verschillende hobby’s. Schilderen, aquarellen, boeken lezen, haken, bakken, koken en andere DIY
– Goede voornemens en quotes

Pinterest gebruikers zijn planners

In maart zijn mensen bezig met de maanden die komen. Bedenk dat gebruikers op Pinterest altijd planners zijn. Ze zijn op zoek naar dingen om te kopen, om te proberen of te doen. Ze zijn op zoek naar inspiratie!

In de afbeelding kan je zien welke belangrijke marketingmomenten op Pinterest er in een jaar allemaal zijn. Begin zo’n 6 weken voor een moment al met pinnen. Of maak een advertentie om op het juiste moment aanwezig te zijn.

Pinterest zakelijk gebruiken. De belangrijkste marketingmomenten om rekning mee te houden

Geef jij pinners al inspiratie met jouw content?

Nog niks met Pinterest gedaan en op zoek naar een goede start? Schrijf je in en download meteen mijn GRATIS checklist!

Wat zijn de Pinterest marketing trends maart

Wat zijn onderwerpen waar mensen naar zoeken de komende tijd.

Wat zijn de Pinterest marketing trends maart

Wat ga je pinnen in maart

Hieronder volgt een lijstje met onderwerpen die we in maart veel terugzien in de zoekopdrachten.

Alle Pinterest marketing trends in maart:

 • Pasen
 • Pastelkleuren
 • Tuinieren
 • Buitenactiviteiten
 • Reizen (corona-proof)
 • Bespaartips, budgetten, geld sparen
 • Gezond eten, fit blijven/worden
 • Carnaval
 • Ramadan
 • Alles rondom lente
 • Trends voorjaar in alle branches

Pasen op Pinterest

Een heel populaire feestdag waar echt volop op gezocht wordt is Pasen! Van recepten tot aan knutsels.

Paasrecepten

Heb jij een foodblog of deel jij als onderdeel van je blog recepten? Recepten blijven het altijd goed doen. Blijf ze vooral delen.

Tip: bekijk of mensen al zin krijgen in wat lichtere minder winterse recepten. En deel zeker je paasrecepten. Dan weet je zeker dat ze tegen de tijd dat het Pasen is ook gevonden worden.

DIY & Pasen

Heb jij leuke DIY tips rondom Pasen? Start met pinnen van al je content rondom dit thema. Blog jij veel over dit onderwerp of verkoop jij veel producten die te maken hebben met Pasen? Dan kun je er zelfs een bord van aanmaken.

Tuinieren, buitenactiviteiten en reizen

Verder kan je starten met het delen van inspirerende content rondom tuinieren, buitenactiviteiten en reizen.

Ik hoorde bij de eerste zonnestralen de hogedrukspuiten alweer uit de schuur komen. Mensen gaan hun tuin opknappen. Ook zijn moestuinen heel populair. Het verbouwen van je eigen groentes en kruiden. Dus heb jij een blog of website die in het teken staat van tuinieren? Volop pinnen over items die in het voorjaar belangrijk worden.

Omdat de er weer wat toekomst perspectief is rondom reizen zien we dat er al wat meer plannen gemaakt worden. Mensen dromen weer van mooie reisjes en stedentrips. Ook zoeken gebruikers nog naar natuurhuisjes, tinyhouses, vakantie in eigen land enz.

Extra tip:

In het voorjaar krijgen we opruim- en schoonmaakwoede. Alle tips rondom schoonmaken en opruimen zijn en blijven populair. Ook houden mensen erg van geld besparen. Deel al je tips over dat onderwerp voor nog meer verkeer naar je website!

Evergreen content

Blijf het hele jaar door je evergreen content delen. Dit zijn onderwerpen die het hele jaar goed scoren en waar mensen ook het hele jaar op blijven zoeken. Denk aan; baby- en kinderkamers, wooninspiratie, trouwen en feesten, trakteren, diy projecten en natuurlijk recepten.

Soorten pins op Pinterest

Wil jij jouw bereik op Pinterest vergroten? Zorg dan voor voldoende afwisseling. Daarmee bedoel ik varieer tussen de soorten pins. Maak statische pins (een afbeelding van 2:3), kies voor video en maak ook ideepins.

Pinterest trends in Amerika – Pinterest predicts

Pinterest komt ieder jaar met een voorspelling: Pinterest predicts. Hierin kan je de trends van komend jaar vinden. In de verschillende branches en onderwerpen. Denk aan self-care, beauty, lifestyle, feestjes, recepten enz. Super interessant om te kijken welke content er populair wordt op Pinterest. Jij kan daar met jouw bedrijf en content op inspelen.

Kan jij wel wat hulp gebruiken met Pinterest?

Wil je graag alles uit Pinterest halen en in een korte tijd jouw Pinterest-account optimaliseren? Ben jij klaar voor meer bezoekers naar je website, een grotere naamsbekendheid en meer conversies?

Bekijk hier hoe ik je kan helpen.

Happy day!

Arlette

 

Checklist Boost jouw business met Pinterest. Pinterest voor bedrijven de tips voor een kick-start.

Start met Pinterest

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This