Video op Pinterest zetten en delen doe je zo. Ontdek wat er mogelijk is en deel jouw video's op Pinterest

Video op Pinterest delen zo doe je dat

Allereerst is het belangrijk om twee dingen uit elkaar te houden. Je kunt video’s uploaden vanaf je computer rechtstreeks op Pinterest of je kunt YouTube video’s delen.

Beide zijn vormen van video op Pinterest maar met één groot verschil. Bij de ene upload jij direct een video op Pinterest en wordt deze ook meteen afgespeeld, bij de andere optie krijg je een afbeelding als pin waarop je kan klikken om naar een YouTube video te gaan.

In dit blog zal ik beide manieren aan je uitleggen.

Dat video de toekomst heeft horen we continu om ons heen. Denk maar aan stories & reels op Instagram, IGTV, korte en lange video’s, zakelijk vloggen, je producten laten zien in bewegend beeld, bedrijfsvideo’s en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Sinds begin 2022 de Ideepins voor Pinterest waarmee je een verhaal kan delen.

Twee manieren om video op Pinterest te delen

Er zijn dus 2 manieren waarop je video op Pinterest kunt inzetten. Zoals gezegd kan je video’s uploaden binnen je Pinterest-account of je pint een YouTube video vanaf een YouTube kanaal.

In het eerste geval deel je een video direct op Pinterest. Deze zal dan ook automatisch afgespeeld worden. In het tweede geval kan je alleen een thumbnail (vaste afbeelding) uploaden als pin. Hierbij speelt de video niet af en zal je op de link moeten klikken zodat je naar het YouTube kanaal wordt gestuurd.

Een YouTube video op Pinterest pinnen

Wil jij jouw YouTube kanaal promoten via Pinterest? Dat kan! Je kan namelijk via YouTube video’s delen en als pin vervolgens delen op jouw Pinterest-account.

In de stappen hieronder laat ik je dat zien:

Stap 1

Je gaat naar jouw YouTube kanaal en gaat naar de video die jij wilt pinnen op Pinterest. In dit voorbeeld heb ik een video gekozen en klik ik vervolgens op “Share”.

Video vanaf YouTube delen met thumbnail

Stap 2

Je klikt op “Share” of in het Nederlands “delen” en dan scroll je door de verschillende kanalen tot je het icoon van Pinterest ziet.

Pinterest icoon delen binnen YouTube

Stap 3

Zorg dat je ingelogd bent op jouw Pinterest-account. Zodra je op het icoontje in de voorgaande stap hebt geklikt word je automatisch doorverwezen naar Pinterest. Kies het bord waarop je de thumbnail van de video wilt pinnen.

Kies het bord waarop je deze thumbnail wilt pinnen

Een video rechtstreeks uploaden

Pinterest biedt ook de mogelijkheid om een eigen video rechtstreeks te uploaden.

Er zijn superveel toffe mogelijkheden om video’s in te zetten op Pinterest.

Denk aan het laten zien van een recept, of een video van interieuritems of bewegend beeld van een DIY project. Soms is tekst niet eens nodig omdat de video dan al voldoende zegt.

Extra: je kan op Pinterest ook een video promoten. Hierbij kies je een video als advertentie.

Specificaties video vanuit Pinterest

Zo upload je een video op Pinterest; de stappen

Stap 1

Login op jouw Pinterest-account en klik op het plusje. Ga naar maak pin.

Stap 2

Upload de video naar keuze vanaf een bestand op jouw computer.

Een bestand video uploaden op Pinterest de stappen

Stap 3

Vul alle gegevens op de juiste manier in. Voeg een pintitel, pinomschrijving, de juiste url toe en als laatste kies je ook nog het bord waarop deze video komt te staan.

Stap 4

Klik op “nu publiceren” of kies voor “later publiceren” waarbij je het geschikte tijdstip kiest. Later publiceren kan maximaal 2 weken vooruit.

Bekijk de korte video hieronder. “Een video delen op Pinterest doe je zo!”

Ik zeg lekker gaan experimenteren en deel jouw toffe video’s die inspireren op Pinterest!

Pin It on Pinterest

Share This